Placinta cu creier si ceapa

Trebuie sa va avertizez ca odata ce faceti aceasta placinta umpluta, la cuptor, o sa va indragostiti iremediabil de ea, si o sa o incercati cu diverse umpluturi. Foile de placinta sunt crocante, cu aroma de unt, umplutura de creier este savuroasa, o reteta perfecta.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu creier si ceapa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 25g unt topit
  • 1 ou
  • 400-500g creier
  • cimbru
  • 1 ceapa mare alba
  • sare si piper

Mod de preparare

Aceasta placinta umpluta este atat de delicioasa, incat cei care vor gusta din ea vor crede ca ai facut-o la patiserie. Se prepara incredibil de usor, iar rezultatul pot sa il laud la nesfarsit, trebuie sa o incercati!

In primul rand scoateti foile de placinta la dezghetat. Tapetati o oala potrivita pentru cuptor cu hartie pentru copt.

Caliti ceapa in putin unt, adaugati creierul taiat marunt si caliti-l putin, maxim 10 minute. Adaugati cimbrul si sare si piper dupa gust. Atat! Simplu e mereu bun, in plus va scoate in evidenta gustul creierului.

Ia cate o foaie de placinta si aseaz-o in oala pregatita astfel incat marginile sa ii ramana afara. Manevreaza cu grija foaia de placinta ca sa nu se rupa. Unge-o cu unt topit, apoi adauga pe rand inca 3 foi, unse cu unt bineinteles.

Aseaza jumatate din umplutura de creier, apoi repeta operatiunea cu inca 4 foi pe care le asezi deasupra. La final impacheteaza placinta cu marginile foilor care au ramas pe afara. Unge cu ou si da-o la cuptor pana cand e rumena si frumoasa, asa ca in poza.

Puteti face placinta asta cu orice umplutura doriti. Eu am mai facut cu carne tocata si ciuperci.


Placinta umpluta cu creier se lasa sa se odihneasca in cuptor dupa care se serveste felii cu un sos usor de iaurt cu lamaie, sare si piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce