Piept de pui umplut, in foietaj

Un aperitiv delicios care merita incercat!

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Piept de pui umplut, in foietaj

Ingrediente

  • 1 piept mare dezosat de pui
  • 300 g ciuperci proaspete champignion
  • 1 bucatica telina
  • 2 ardei grasi
  • cateva fire de patrujel verde
  • corcoduse rosii
  • 1 sfecla mica
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva fire de patrujel verde
  • 100 gr spanac congelat
  • 50 ml ulei de masline
  • un praf de sare
  • un praf de sare
  • o cescuta orez cu bob rotund
  • 2 oua fierte tare
  • 1 bucata foaie de aluat foietaj
  • 1 galbenus de ou
  • seminte de susan

Mod de preparare

Se taie si se intinde pieptul cu ciocan de snitele, pe cat se poate de subtire si pe cat posibil sa ramana bucata intreaga. Se sareaza si pipereaza, apoi se da la rece.

Pregatim umplutura astfel: curatam sfecla de coaja si o fierbem cateva minute in apa cu sare, apoi o dam prin razatoare. Orezul spalat in apa rece se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca bine. Patrunjelul si spanacul congelat se dau la blender impreuna cu un strop de ulei de masline si 2 catei de usturoi, pana obtinem o pasta. Se curata ciupercile de pielita si apoi se feliaza subtire, ceapa curatata se taie julien, ardeiul se feliaza, 2 catei de usturoi se feliaza si ei, si apoi calim totul intr-o picatura de ulei, la foc iute, amestecand continuu pana se inmoaie zarzavatul, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se lasa sa se raceasca bine.

Intr- o forma de cozonac unsa cu ulei, se asaza aluatul de foietaj taiat in fasii subtiri de 1 cm, asezate in ,,x", apoi se asaza fasiile de piept de pui, ca o captusala a formei, se intinde in strat subtire orezul fiert, deasemeanea ca o captuseala, si pe fundul formei dar si pe pereti, presand bine orezul cu dosul unei furculite sau al unei linguri. Se vine cu urmatorul strat de verdeata, apoi cu sfecla fiarta si rasa, presand bine fiecare strat. Se toarna jumatate din umplutura de ciuperci, apoi se asaza de-a lungul, ouale fierte taiate in jumatate, pe lung, se acopera cu restul de umplutura, presandu-se usor cu dosul furculitei. Se impletesc capetele fasiilor de aluat deasupra dupa ce am acoperit bine cu marginile pieptului de pui. Se ung fasiile de aluat cu galbenus de ou, apoi se presara deasupra seminte de susan. Se da forma la cuptor, la foc potrivit, cca 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se feliaza in felii groase de 2,5-3 cm. Poate fi servit atat cald cat si rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)
Bucataras.RO

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)

Reteta de file de peste alb la cuptor in felii de costita afumata (fie ca folosim scorpie de mare, cod sau merluciu) este o...

Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata (Reteta Video)
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce