Pateu de ficat Oly

Eu am inceput prin a toca ceapa, tzelina, morcovul si le-am pus la calit in ulei, la faza asta trebuie de adaugat si usturoiul. Se lasa timp de vreo 5

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pateu de ficat Oly

Ingrediente

  • 400 gr ficat(oricare doriti) eu am folosit de porc
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 1-2 tulpini de telina
  • 2 catzei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin rosu
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 100 ml supa sau apa
  • 30 gr unt
  • 1 lingura capere
  • sare
  • piper
  • patrungel

Mod de preparare

Eu am inceput prin a toca ceapa, tzelina, morcovul si le-am pus la calit in ulei, la faza asta trebuie de adaugat si usturoiul.

Se lasa timp de vreo 5 minute pina se inmoaie putin legumele, in acest timp se pregateste ficatul, se spala, usuca si taie bucati si se pune peste legume in tigaie, se amesteca bine pina se schimba la culoare.

Dupa care se adauga o jumate din cantitatea de vin, se lasa la foc mediu pina se evaporeaza aproape tot vinul.

Dupa, se adauga si restul vinului, pasta de rosii, supa sau apa, se sareaza putin, dar piper mai din belsug.

Se acopera tigaia si se lasa pe foc mediu timp de 15-20 min pina se inmoaie ficatul si se mai absoarbe din lichid (din pacate am uitat sa fac poza cind era gata).

Dupa ce se racoreste putin se mixeaza in robot, dupa care se intoarce din nou in tigae, se adauga untul, capere (eu nu am pus din acelasi motiv ca si usturoiul), patrungel tocat(eu am pus marar, ca numai asta aveam). se incalzeste putin pina se topeste untul, se mai condimenteaza daca e nevoie.


Se serveste cald sau rece pe felii de bagheta rumenite la gril sau in tigaie.

Pofta buna!

Reteta Pateu de ficat Oly a fost propusa de Oly pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu ficat gasiti aici:

Rulouri cu ficat,

Tarta cu ficat,

Arici din pateu de ficat de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
3
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
4
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia