Pate din ficat de pui

Pateul din ficat de pui este doesbit daca e facut in casa. Pateurile din comert contin foarte multe ingrediente care nu sunt sanatoase.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Pate din ficat de pui

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 2 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 100 ml vin(optional)
  • busuioc
  • sare
  • amestec de usturoi si piper
  • 150 g unt la temperatura camerei

Mod de preparare

Pateul din ficat de pui este doesbit daca e facut in casa. Pateurile din comert contin foarte multe ingrediente care nu sunt sanatoase, de aceea trebuie sa incercati aceasta varianta, care pe deasupra mai e si foarte simplu de preparat.

Ceapa tocata se caleste in 100 g de unt. Ficatul curatat si spalat se pune peste si se lasa asa pana cand isi schimba culoarea. Atunci presarati sare dupa gust. Se adauga un pahar de apa, 100 ml de vin si usturoiul zdrobit. Se lasa la fiert, pe foc mic, pana cand mai scade din zeama.
Cand ficatul s-a fiert se scoate sa se raceasca pe o farfurie, dupa care se macina fin cu ajutorul unui blender. In functie de textura pe care o doriti mai puteti adauga unt. Daca mai puneti circa 50 de grame va fi mult mai fin.
Condimentati cu busuioc, piper, usturoi si sare daca mai este considerati ca este nevoie.
Pateul din ficat de pui se poate pastra mai mult timp la frigider intr-un borcan.


Pateul din ficat de pui se serveste cu paine prajita, rosii, castraveti si ardei.
Pentru aceasta reteta mi-ar fi fost de folos o tigaie de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia