Pate din ficat de porc

Pentru pate din ficat de porc carnea se spala, se curata de pielite, se taie bucati, se introduce in apa cu sare si se fierbe. Grasimea se spala si se taie bucatele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 50 g/25 g
  • ficat de porc - 500 g
  • carne de porc - 125 g
  • bucati grasime - 100 g
  • creier de vita - 100 g
  • oua - 1 bucata
  • rom - 15 ml
  • vin alb - 15 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru pate din ficat de porc carnea se spala, se curata de pielite, se taie bucati, se introduce in apa cu sare si se fierbe. Grasimea se spala si se taie bucatele. Ficatul se spala, se curata si se introduce in apa cu sare impreuna cu grasimea. Se fierbe si se degreseaza. Oul se spala, se trece prin jet de apa rece, se fierbe in apa cu sare, se raceste si se curata de coaja. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb, se scurg, se limpezesc cu apa rece si se racesc. (Daca sunt ciuperci conservate, se clatesc sub jet de apa rece si se scurg.) Creierul se spala, se curata de membrana, se tine in apa rece pentru eliminarea sangelui si se fierbe in apa cu sare. Carnea de porc, bucatile de grasime, ficatul si creierul se dau de 2-3 ori prin masina de tocat cu sita deasa. Pasta obtinuta se amesteca pana la omogenizare cu rom, vin si piper. Compozitia se intinde pe o foaie de celofan umed. Deasupra, se aseaza sferturi de oua si ciuperci.

Pateul din ficat de porc se ruleaza si se pastreaza la rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce