Paté de pui cu ciuperci

Paté de pui cu ciuperci este o reteta delicata si gustoasa.Pentru pregati Paté de pui cu ciuperci aveti nevoie de unt,ceapa,ciuperci, ficat de pui sau de vita, ardei copt si masline fara samburi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paté de pui cu ciuperci

Ingrediente

  • 250 gr ficat de pui sau de vita
  • 150 gr de ciuperci (conserva)
  • o ceapa mica sau jumatate de ceapa mare (aprox 50 gr)
  • 80 gr unt
  • 70 gr ardei copt (din conserva
  • in otet)
  • 50 gr masline fara samburi (cam trei linguri de masline rondele)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am observat ca reteta de pateul de pui cu coniac se bucura de o foarte mare popularitate asa ca i-am gasit un concurent in varianta lui cu ciuperci. Iese la fel de gustos si daca folosesti ficat de vita. Este foarte gustos, mai consistent si mai diversificat ca buchet de arome, de data aceasta insa facut cu unt, nu cu smantana ca cel cu coniac.

Ficatul se taie bucatele, ceapa si ciupercile in bucati ceva mai mari, ardeii cubulete iar maslinele rondele.
Intr-o craticioara pui la topit aprox. 30 gr de unt si in el calesti ceapa, ciupercile si ficatul cateva min. Apoi adaugi jumatate de pahar de apa si lasi sa fiarba acoperit, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca, pana ce se evapora apa. Se lasa la racit (cat inca-i rece afara poti scoate oala acoperita pe pervaz), adaugi apoi maslinele, gogosarii, sarea, piperul, restul de unt frecat si mixezi totul cu mixerul de legume sau cu ajutorul unui blender. Se poate servi la micul dejun sau ca aperitiv, alaturi de ardei copti, ornat cu masline. Il poti pastra la frigider maxim 3 zile. Sa ai pofta!


Se serveste cu paine prajita si ardei sau rosii.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia