Pate de ficat de casa, cu coniac si mar copt

• se curata ficateii, se spala si se lasa la scurs• se pun la fiert in lapte cu putina

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pate de ficat de casa, cu coniac si mar copt

Ingrediente

  • (pentru 10 canape)
  • ficat de pui - 1 casoleta 500 g
  • fenicul - 1/4 buc
  • coniac - 20 ml
  • ceapa - 1/4 buc
  • mar - 1 buc
  • unt - 25 g
  • mascarpone - 250 g
  • lapte - 1,5 L
  • sare si piper negru dupa gust
  • Pentru dulceata de afine:
  • afine (pot fi si congelate) - 250 g
  • vin rosu - 50 ml
  • Scortisoara - 1 baton
  • cuisoare - 1/4 lingurita
  • zahar - 3 linguri

Mod de preparare

• se curata ficateii, se spala si se lasa la scurs
• se pun la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit
• ceapa si feniculul se taie julien si se calesc in unt cu sare si piper
• marul se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru a se coace
• odata fierti, scurgeti ficateii de lapte si puneti-i intr-un bol incapator, adaugati ceapa, feniculul, marul si coniacul si mixati putin cu blender vertical Breville Hand Blender, pe viteza mica
• lasati sa se raceasca putin compozitia, dupa care adaugati branza mascarpone si continuati sa mixati
• treceti apoi ficatul printr-o sita, pentru a fi si mai fin, si lasati-l la frigider pana se raceste.
Dulceata de afine:
• puneti vinul intr-o craticioara si lasati-l sa se reduca, la foc potrivit (sa fiarba pana iese alcoolul si ramane doar aroma)
• adaugati in acesta cuisoarele si batonul de scortisoara
• adaugati apoi afinele si micsorati focul
• la cca 15 min dupa ce le-ati adaugat, puneti si zaharul
• amestecati pana se dizolva si lasati cca 4-5 min pentru a se ingrosa
• lasati dulceata sa se raceasca inainte de a o servi
• montati pate-ul de ficat rece pe un cruton sau pe paine prajita, peste care puneti un varf de cutit de dulceata de afine.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce