Cartoful se pune la fiert, in coaja, dupa care se trece prin masina de tocat, impreuna cu o felie de paine muiata in apa si stoarsa. Carnea se trece
Cartoful se pune la fiert, in coaja, dupa care se trece prin masina de tocat, impreuna cu o felie de paine muiata in apa si stoarsa. Carnea se trece si ea de doua ori prin masina si se amesteca cu restul compozitiei de cartof si paine. Se adauga o lingura de pesmet, ceapa tocata si inabusita in unt, sare, 1 ou si verdeata tocata. Se modeleaza cu mana parjoalele, care se dau apoi prin pesmet, ou batut si se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc fierbinti, cu legume sote sau cu cartofi.
Alte aperitive:
Chiftele
Ciuperci umplute
Arici din pateu de ficat de pui
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii