Pachetele cu carne tocata

Sunt la fel de bune si reci

Portii
8
Timp pregatire
1200 minute
Complexitate
medie
Pachetele cu carne tocata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie
  • 300 g apa minerala
  • 100 g untura
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 300 g untura
  • 500 g carne tocata de vita
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Uns:
  • Umplutura:
  • patrunjel

Mod de preparare

Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, amestecam facem o gaura in mijloc adaugam untura, ouale batute, drojdia dizolvata cu putina apa calduta. Incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, ungem cu untura si impachetam, invelim aluatul in folie si dam la rece 30 min.

Repetam procedura inca de 2 ori. Intre timp pregatim umplutura-intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei de masline, adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeiul tocat si lasam sa se caleasca 2-3 min impreuna. Adaugam carnea tocata si vinul, lasam pe foc pana ce se evapora vinul. La final se adauga pasta de tomate, condimente dupa gust si lasam pe foc inca 2 min.

Oprim focul si lasam sa se raceasca bine. Intindem o bucatade aluat pe masa infainata, intindem pe o latura umplutura, rulam un dreptunghi si taiem bucati de cca 3 cm.

Le asezam in tava unsa cu ulei si ungem cu oul batut cu lapte, adaugam mac si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce