Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon

Am adus si o reteta pregatita acum de sarbatori. Anul asta mi-am dorit sa pregatesc cat mai multe aperitive in casa si sa cumpar mai putine preparate si uite asa a aparut pe masa noastra acest minunat muschiulet. Sper sa va placa si poate il pregatiti si voi!

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon

Ingrediente

  • 1 muschiulet subtire si lung de porc
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de lingurita boia iute
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita unt
  • 150 gr fasii lunguiete de Bacon

Mod de preparare

Spalam carnea, o stergem cu niste servetele de bucatarie. Curatam usturoiul si il zrobim. Intr-un bol amestecam toate condimentele, usturoiul, mustarul si untul. Le frecam bine pana obtinem o pasta. Cu acest amestec ungem tot muschiul, pe toate partile. Asezam fasiile de bacon una langa alta, iar peste, mai pe mijloc, asezam muschiul. Cu lateralele de bacon imbracam carnea, sa fie cat mai bine stranse. Luam o bucata hartie de copt, asezam cu grija muschiul si il impachetam cat mai strans. Il asezam intr-o tava, punem o cana si jumatate de apa. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 70-80 de minute. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, pentru ca scade si este nevoie de aburi pentru a se pregati carnea. Cand este gata, inchidem aragazul si il lasam sa mai stea cel putin o ora invelit in hartie. Dupa acest timp il dezvelim, feliem si servim. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur
Bucataras.RO

Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur

Salutare, salutare dragi Bucătărași! Sper că vă mai aduceți aminte de mine? :) Mno, a cam trecut ceva timp de...

Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide