Mini pateuri cu sunca si cascaval

Mini pateuri cu sunca si cascaval este o reteta de aperitive delicioase. Gustarile cu sunca si cascaval sunt bune si de pus la pachet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mini pateuri cu sunca si cascaval

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj (800 sau 1000 gr)
  • 45 linguri suc de rosii/sos de bulion/pasta de tomate aromata sau picanta
  • 300 gr sunca
  • 200 gr cascaval
  • patrunjel verde tocat
  •  seminte de floarea soarelui si mac
  • 1 ou

Mod de preparare


Pachetul de foietaj se scoate din timp din congelator si se lasa la dezghetat la temperatura camerei.
Pornim cuptorul la 190 grade Celsius.
Tapetam planul de lucru cu faina si impartim foietajul in 2 sau 3, in functie de marimea lui.
Se unge foietajul cu sos de bulion apoi presarati patrunjel verde tocat. Adaugati felii de sunca si apoi cascaval ras.
Impachetam frumos aluatul formand niste strudele mai mari. Marginile trebuiesc unse cu ou batut pentru a se prinde mai bine.

Deasupra se ung cu ou batut si se presara seminte de floarea soarelui, mac sau susan si se dau la cuptor pentru 25-30 minute.
Cand este gata se portioneaza dupa preferinta.

2 functii ale noului Philips Multicooker care ma incanta ar fi: cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore, care iti permite să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine si valva ajustabila pentru controlul presiunii, cu ajutorul careia ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Minipateurile cu sunca si cascaval se servesc simple, sau cu iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce