Mandu - coltunasii coreeni sunt o idee minunata pentru clipele lipsite de inspiratie. Sunt usor de pregatit si deliciosi.
La acest preparat,mi-ar fi de folos accesoriul de tocare fina de la mixerul HR 1372. As toca si carnea mai fin,in coltunasi e mai placut sa nu gasim cocoloase.
Am invatat sa fac astfel de coltunasi de la o familie de japonezi,ei mi-au aratat varianta lor,eu doar am schimbat ingredientele cu cele specifice bucatariei coreene.
Mod de preparare:
Foile de wonton:Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.
Umplutura: Amestecam bine toate ingredientele.
Intintem aluatul pe suprafata de lucru, peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.
Desprindem rotundul de aluat.
Luam in palma rotundul.
Luam cu varful degetelor aluat si il plasam in mijlocul rotundului de aluat.
Inchidem aluatul, apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.
Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.
Mandu se poate praji in baie de ulei, in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie, eventual se poate turna si putina apa.
Coltunasii coreeni se servesc cu un sos din sos de soia, otet si ulei de susan.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciO prajitura vazuta la bucataras Irina care m-a incantat de la prima vedere. Numai bine aveam toate ingredientele necesare asa...
Prajitura cu mascarpone si zmeuraReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii