Guguluf de pui ( Kuglof od piletine )

Guguluf de pui (Kuglof od piletine) este un aperitiv gustos si aratos, perfect pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Guguluf de pui   ( Kuglof od piletine )

Ingrediente

  • aprox 700 g piept de pui dezosat
  • 150 g bacon
  • 200 g sunca
  • 150 g cascaval
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 4 oua
  • Vegeta Podravka
  • piper macinat
  • oregano uscat
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Croatilor le place sa pregateasca aceasta reteta deosebita !

Pieptul de pui se taie felii,apoi fiecare felie de piept se bate cat mai intins cu ciocanul de snitele si se presara cu Vegeta Podravka si piper macinat.
Ceapa verde se toaca,iar cascavalul se rade.
Baconul se taie bastonase si se rumeneste in putin ulei.
Ungem o forma de guguluf cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam pe fundul formei feliile de piept, una langa alta si presaram oregano.
Peste carne ,asezam feliile de sunca una langa cealalta,iar peste ele spargem ouale si asezam si bastonasele de bacon rumenite ,apoi presaram o parte din cascavalul ras.
Adaugam ceapa verde taiata peste oua,presaram restul de cascaval si acoperim cu restul fellilor de sunca si oregano.
Coacem la cuptor cca 30 de min, dupa acest timp scoatem guguluful din forma de copt, il intoarcem cu atentie si eliminam hartia de copt,apoi il mai lasam la cuptor sa se coaca alte 15 min.


Dupa ce s-a rumenit la suprafata, guguluful de pui se scoate usor pe un platou si se portioneaza.
Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia