Gasca cu sos

Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se potriveste focul si se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • copane de gasca
  • piept de gasca
  • maruntaie
  • zarzavat de supa
  • sare
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de unt
  • 1 cana de vin alb
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de zahar
  • 100 g ciuperci
  • 1 lingura de mustar

Mod de preparare

Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se potriveste focul si se adauga putina sare. Se inlatura spuma, iar dupa o ora de fierbere se adauga zarzavatul de supa spalat si curatat. Cand carnea se poate consuma, se scoate, se curata de oase si se lasa pe o farfurie sa se raceasca. Separat se pregateste sosul. Se inmoaie untul pe foc, se adauga faina, se subtiaza amestecul cu vin turnat treptat, dupa care se adauga otetul si mustarul subtiat cu putina apa. Sosul astfel obtinut se fierbe pe foc mic zece minute, dupa care se amesteca cu ciupercile scazute in sucul lor. Se sareaza dupa gust si se ia oala de pe foc, dupa ce au fiert si ciupercile in sos zece minute. Se raceste sosul si se toarna peste carnea de gasca asezata pe un platou si inconjurata de maruntaiele fierte si ele.

In supa ramasa se fierbe zarzavat curatat si spalat si se adauga paste fainoase fierte separat. Supa se presara cu patrunjel verde tocat fin si se serveste ca prim fel de mancare. Dupa gust, sosul "Robert" se poate indulci cu o lingura de zahar, pus sa fiarba in sos o data cu mustarul si otetul.

Mancarea se serveste ca aperitiv.

Alte aperitive:

Castraveti bulgaresti

Zacusca de ciuperci

Ciuperci cu maioneza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
3
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
4
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia