Empanadas

Empanadas, reteta de origina spaniola, este o gustare foarte apreciata, servita langa bere in Spania, sau ca si fel principal in localurile dedicate pregatirii acestui preparat culinar. Umpluturile pentru empanadas pot varia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Empanadas

Ingrediente

  • 100g jambon afumat
  • taiat
  • 100g chorizo
  • 1 ou fiert
  • 1 ceapa tocata
  • 3lg sos de rosii
  • 125ml vin alb
  • 50ml ulei de masline
  • coaja de lamaie fasii
  • faina
  • sare

Mod de preparare

Prajiti cateva felii de coaja de lamaie in uleiul de masline, lasati sa se raceasca si amestecati apoi cu vinul. Puneti sare si amestecati energic pana cand amestecul devine laptos. Adaugati faina treptat, amestecand la inceput cu o lingura de lemn iar apoi cu mana framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasati-l sa stea la rece 2 ore.

Intre timp preparati umplutura pentru empanadas:

Caliti ceapa in putin ulei incins, pana cand incepe sa se rumeneasca, adaugati apoi chorizo, oul fiert taiat cubulete si amestecati bine dupa care luati compozitia de pe foc.

Intindeti aluatul intr-o foaie subtire si cu ajutorul unui pahar cu gura mare, decupati cercuri. Pe o jumatate a cercului puneti umplutura, dupa care pliati ca sa obtineti o semiluna. Presati ca sa nu iasa umplutura sau lipiti cu ajutorul unul dispozitiv special pentru asta.

Empanadas se prajesc in mult ulei incins pana cand se rumenesc pe ambele parti.


Empanadas se servesc fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
3
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
4
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia