Drob de Craciun

Il numesc Drob de Craciun si fata de cel pe care il fac de Paste si care este cu oua acesta este cu carnati. Am umblat putin si la ingrediente, am folosit foi de placinta, l-am facut sub forma de rulou.

Portii
18
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Drob de Craciun

Ingrediente

  • 6 foi de placinta
  • 300 g carne de porc impanata
  • 300 g ficat de porc
  • 4 carnati afumati
  • 5 fire de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 2 morcovi
  • ulei
  • unt
  • 4 oua
  • o legatura Marar verde
  • o lingurita Cimbru uscat
  • seminte de susan
  • sare, piper

Mod de preparare

Ficatul se spala, se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc. Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei palete si se lasa sa se racoreasca. Se spala carnea, se lasa la scurs si apoi se toaca.


Odata cu carnea se mai da prin masina de tocat si ficatul. Amestecul rezultat se omogenizeaza bine. Se curata ceapa si morcovul, apoi se spala. Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoare. Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesc dupa care se adauga si amestecul de carbe si ficat. Amestecam si lasam incontinuare circa 15-20 min. (pana carnea isi schimba culoarea) pe foc avand grija sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda.


Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca dupa care amestecam cu ouale (3).


Condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam marar si cimbru tot dupa gust. Amestecam bine si impartim amestecul in 4 portioare. Separat prajim carnatii. Se ia fiecare foaie de placinta(eu am folosit 6 foi) si se ung cu unt iar apoi punem foile una peste alta. Cu ajutorul unei linguri punem o portie din cantitatea de amestec la unul din capetele foilor de placinta apoi nivelam bine cu dosul lingurii si rulam dupa care punem carnaciorii, rulam din nou si apoi punem a doua portie din amestecul de carne. Rulam si strangem bine. Din amestecul de mai sus mi-au iesit 2 rulouri.


Se ung rulourile cu ou batut si se presara cu seminte de susan. Se aseaza ruloul intr-o tava de chec tapetata cu hartie pergament si se da la cuptor pentru circa 20 min. Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce