Coxinha - crochete de pui

Coxinha sunt niste crochete braziliene de pui, o reteta de aperitive sau gustari delicioase. O mancare de strada delicioasa care se serveste cu precadere in perioada carnavalului de la Rio.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Coxinha - crochete de pui

Ingrediente

  • Pentru 24 de bucati:
  • 4 bucati piept de pui
  • 4-5 cani bors
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri unt
  • 2 catei de usturoi
  • sucul de la 1 lime
  • 500g crema de branza
  • 250g faina
  • 2 oua
  • 200g pesmet
  • sare si piper

Mod de preparare

Pune bucatile de piept de pui intr-o oala, acopera-le cu bors, mai adauga apa daca e nevoie. Adauga morcovul si 1 ceapa curatata si taiata in jumatate, dar si frunzele de dafin.

Adu lichidul la punctul de fierbere si lasa-l sa fiarba la foc mic pentru 15-20 de minute. Pieptul de pui trebuie sa fie inca rozaliu in mijloc, asa ca taie-l si verifica-l, poate trebuie sa opresti focul mai repede (depinde de marimea pieptilor de pui). Scoate puiul si lasa-l sa se raceasca, strecoara borsul si pune-l deoparte.

Marunteste pieptul de pui in bucati mici. Adauga crema de branza si sucul de lime si amesteca bine.

Toaca cea de-a doua ceapa si usturoiul, adauga-le la amestecul cu carnea de pui.

Masora cantitatea de bors ramasa. Pune-o la foc mic si cand incepe sa fiarba, adauga in fir subtire amestecand energic faina. Faina trebuie sa in aceeasi cantitate cat bors ti-a ramas, asa ca masoara cu ajutorul unei cani gradate inainte. Amesteca mereu cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Vei obtine consistenta unui aluat, pe care il bagi la frigider pentru 1 ora.

Pentru a da forma crochetelor de pui, formeaza din aluat, bile cat marimea unei mingi de golf. Apasa cu degetul in mijloc pentru a face loc umpluturii. Mainile trebuie sa iti fie date cu faina pentru ca aluatul sa nu ti se lipeasca de degete. Ia 1 lingura si jumatate din umplutura cu carnea de pui, aseaz-o in mijloc si "inveleste-o" cu aluatul. Da-i forma din imagine. Continua procedeul pana cand ramai fara aluat.

Bate ouale intr-un bol si aseaza pesmetul intr-o farfurie separata, adauga-i sare si piper.

Pune suficient ulei intr-o tigaie incat sa acopere crochetele de pui, si prajeste-le pe ture pana le termini pe toate.

 


Serveste crochetele braziliene de pui calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia