Cosulete aperitiv din aluat foietaj cu rosii deshidratate, gogosari, carnati si oua

Pentru că la începutul acestei toamne am pregătit niște roșii deshidratate, în ulei, le-am testat gustul în niște coșulețe aperitiv din aluat foietaj. Pot fi consumate ca și mic dejun, alături de un iaurt bun, sau pot constitui baza unor aperitive, atunci când se anunță musafiri.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cosulete aperitiv din aluat foietaj cu rosii deshidratate, gogosari, carnati si oua

Ingrediente

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 ouă
  • 2 cârnați semiafumați
  • 4 bucăți de gogoșari în oțet
  • 4 bucăți roșii deshidratate
  •  brânză de vaci
  • mozzarella

Mod de preparare

Lăsăm foaia de aluat să se decongeleze la temperatura camerei, apoi o porționăm în patru părți egale.

În patru forme de minitarte, tapetate cu hârtiuțe de brioșe, așezăm aluatul de foietaj porționat și îmbrăcăm frumos formele presând aluatul în interior, așa încât să-i dăm forma cât de cât rotundă, dar lăsăm și niște colțuri la vedere să pară mai interesante.

Înțepăm cu o furculiță aluatul de la baza formelor și așezăm câte o lingură de brânză în interior.

Peste brânză așezăm rondele de cârnați, prăjiți în prealabil, apoi cuburi de gogoșari și bucăți de roșii deshidratate și spargem câte un ou la mijloc.

 Așezăm formele de minitarte într-o tavă, pentru a nu avea surprize pe timpul coacerii și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute la 190 de grade C, sau până când foietajul este bine rumenit și ouăle preparate.

Cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm și puțină mozzarella pe deasupra, pentru a se gratina frumos coșulețele.

Le servim calde, alături de un iaurt bun, cafea sau ceai.

Sunt foarte bune și de efect, iar gogoșarii și roșiile deshidratate au mers de minune în această combinație, cu gustul lor ușor acrișor.

Sper să vă placă și să vă fie de folos rețeta mea de coșulețe din foietaj cu ouă și cârnați!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce