Se cerne faina intr-un bol, se face o adancitura in faina unde punem untul la temperatura camerei, ouale, sarea si iaurtul si se framanta bine un alua
Se cerne faina intr-un bol, se face o adancitura in faina unde punem untul la temperatura camerei, ouale, sarea si iaurtul si se framanta bine un aluat elastic care se baga intr-o folie de plastic si se da la rece atata timp cat pregatim umplutura.
In uleiul incins calim ceapa maruntita ,ardeiul feliat subtire, morvovul dat prin razatoarea cea mai mica, ciupercile curatate si feliate, usturoiul feliat si la sfarsit se adauga carnea tocata, amestecand usor pana isi schimba culoarea. Se potriveste gustul de sare, piper si se condimenteaza apoi o dam la racit.
Dupa ce s-a racit o amestecam cu cele doua oua.
Din aluatul dat la rece, oprim cca un sfert din el, restul il intindem cu un sucitor, intr-o foaie nu foarte subtire, cca 3-4 mm. Pe mijlocul foii intinse, intindem uplutura de carne, pe mijlocul umpluturii intindem jumatati de morcov fiert pe lungime apoi deasupra presaram patrunjelul tocat marunt, apoi rulam usor.
Acest rulou il asezam cu grija intr-o forma de tarta sau vas rotund de yena, uns cu putin unt, incercand sa unim capetele intre ele.
Din sfertul de aluat oprit intindem o foaie din care decupam diferite forme(stelute, brazi, inimioare, clopotei, frunze,etc), pe care le asezam pe ruloul umplut.
Dam vasul la cuptor, la foc potrtivit, cca 20 min, apoi cand incepe sa se rumeneasca, o scoatem si ungem deasupra cu ou batut apoi presaram deasupra seminte de susan si dam din nou la cuptor cca 5 min.
Se taie felii dupa ce s-a racit putin si se poate servi si ca aperitiv.
Pofta buna!
Reteta Coronita festiva a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete de aperitive cu carne tocata gasiti aici:
Rozete cu carne si branza,
Rulada de carne,
Chiftelute cu carne de porc
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii