Cornuri cu tocatura de carnuri si verdeata

Se pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face la mijloc o gaura in car

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 linguri untura sau margarina
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 cub de drojdie de bere cnorr (42 g)
  • 250 gr carne tocata de porc mai slaba
  • 200 g ficat de porc

Mod de preparare

Se pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face la mijloc o gaura in care se pune untura si pe margini se presara sarea si piperul. Cand maiaua a crescut se diluiaza cu cateva linguri de apa cada si se toarna in gaura din faina si 50 ml apa calda si se incepe plamaditul. Daca mai este necsar se mai toarna apa calda, dar sa fim atenti sa nu turnam prea multa. Aluatul este bun cand nu se mai prinde de mana. In caz ca se prinde mai adaugam catv linguri de faina. Se lasa sa dospeasca 30-40 minute.

In acest timp facem tocatura din carnea si ficatul trecut prin masina cu gauri potrivite, Se toaca verdeata, cate o legatura de ceapa verde, una de usturoi una de amrar si patrunjel. Se amesteca bine si se condimenteaza cu condimente de carnati. se caleste in unt pana incepe carnea sa isi schimbe culoarea. se lasa sa se raceasca. Unora le place a aceasta compozitie sa fie dreasa cu cascaval ras.

Se portioneaza aluatul in 8 portii si din fiecare se face cate o foaie subtire care sa ia forma unui trunchi de triunghi echilateral, La circa 1 cm de fiecare latura se aseaza tocatura si se ruleaza, avand grija sa se lipeasca larurile si apoi aducandu-se varfurile in semicerc. Se pun pe tava unsa cu margarina si acoperita cu un praf de faina. Se da la cuptor circa 40-45 minute la foc iute, la inceput, circa 3-5 minute dupa care se da focul la mediu.
Se servesc simple ca aperitive cu tuica sau palinca alaturi ce alte aperitive pe post de painisoare.

Seara merg alaturi de o bere rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia