Clatite cu carne

Ne apucam de clatite si in paralel macinam carnea si ceapa cat de marunt putem dupa care le punem impreuna (nu calim ceapa separat !!!) in tigaie la c

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Clatite cu carne

Ingrediente

  • Aluatul de clatite: 6 linguri de faina cu varf
  • 500 ml lapte
  • un ou si un praf de sare
  • Pentru umplutura: 500g carne de vita
  • 2 cepe mijlocii cateva fire de patrunjel si un ou
  • Pentru prajit: pesmet
  • doua oua batute
  • ulei

Mod de preparare

Ne apucam de clatite si in paralel macinam carnea si ceapa cat de marunt putem dupa care le punem impreuna (nu calim ceapa separat !!!) in tigaie la calit cu ulei cat sa acopere fundul tigaii uniform.

Lasam carnea bine sa fiarba in suc propriu iar dupa ce a scazut apa din tigaie punem sare si piper dupa gust si mai lasam sa se rumeneasca puti. apoi punem in compozitie patrunjelul taiat marunt, amestecam, luam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit bine compozitia amestecam oul.

Clatitele si compozitia fiind gata ne apucam de umplut clatitele dupa urmatorul procedeu: punem compozite in mijloc aducem partile laterale peste compozitie dupa care rulam.

Dupa ce am terminat de rulat toate clatitele ne pregatim terenul pentru prajirea lor. Avem nevoie de pesmet, doua oua batute cu furculita, o tigaie cu ulei incins si bineinteles clatitele.

Inmuiem clatitele in ou apoi le dam prin pesmet si le punem in uleiul incins. fiti atente sa nu se arda deaoarece pesmetul se rumeneste foarte repede!! Le scoatem si le punem pe o farfurie pe care am intins un servetel ca sa absoarba uleiul.
le servim fie ca aperitiv fie ca felul 2 cu o garnitura pe care voi o preferati.

Pofta buna!

Reteta Clatite cu carne a fost propusa de BIJU pe forum culinar.ro

Alte retete de clatite gasiti aici:

Clatite cu spanac si ricotta,

Clatite cu dovlecei,

Clatite cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce