Chis-choren este un aperitiv cu carne si branzeturi delicios si consistent. Costita afumata se taie felii mici. sunca presata se taie felii subtiri si cuburi mici.
Chis-choren este un aperitiv cu carne si branzeturi delicios si consistent. Costita afumata se taie felii mici. sunca presata se taie felii subtiri si cuburi mici. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala. Costita se inabusa in 25 g de unt. Se scoate separat. in grasimea ramasa se inabusa sunca, se amesteca cu costita sau slanina si se lasa sa se raceasca. Faina se framanta cu 200 g de unt, 2 oua, sare si putina apa. Se obtine un aluat de consistenta moale, care se lasa 15 minute in repaos. Aluatul se intinde in foaie cu grosime de 3 cm si se aseaza intr-o tava unsa. Peste foaie se aseaza sunca si costita sau slanina. Separat se bat 5 oua cu smantana; se adauga cascavalul, 25 g unt incalzit si sare. Compozitia se toarna peste foaia cu sunca si costita. Se coace la cuptor, la foc potrivit, cca 20-30 de minute.
Chis-choren se serveste cald.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii