Chiftelutele cu susan sunt delicioase pentru o gustare sau un aperitiv.Pentru aceasat reteta de chiftelute aveti nevoie de ceapa, usturoi, carne de pui, paine,oua,susan
Feliile de paine se inmoaie pe rand, printr-o miscare scurta de cufundare, intr-un bol cu apa rece si se storc bine. Se pun intr-un castron peste carnea tocata si se paseaza totul cu mixerul vertical. Adaugi oul (crud), usturoiul taiat marunt, mararul, sarea, piperul si amesteci totul bine. Alaturi, intr-o farfurie pui imprastiat susanul. Cu mainile umezite iei din compozitie si modelezi bilute pe care apoi le tavalesti in susan.
Intr-o tigaie incingi ulei cat sa acopere cat mai mult din chiftelute. Cand uleiul e incins cufunzi incet chiftelutele si intorcandu-le din cand in cand de pe o parte pe alta, le tii la prajit cam 10 min. Inainte de a le servi pe un platou, pune-le pe o farfurie tapetata cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Pofta buna!
Aceste chiftelute merg foarte bine cu un piure de spanac ori de urzici, langa un piure de cartofi sau un platou cu legume la tigaie.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii