Chiftele umplute cu cascaval

Chiftelele umplute cu cascaval sunt delicioase, o varianta minunata a clasicei retete de chiftele. Pot fi servite ca si aperitiv sau fel principal de mancare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Chiftele umplute cu cascaval

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 500 g carne tocata (porc si vita)
  • 1 ou
  • 1 cartof mediu
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 3 catei de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel
  • 100 g cascaval
  • sare si piper

Mod de preparare

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare, peste care se adauga oul. Cartoful si morcovul se curata, se dau pe razatoarea mare si se adauga peste carne. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca foarte marunt si se adauga si ele in castron. Se adauga un praf sanatos de sare si unul de piper. Nu va zgarciti la sare, pentru ca trebuie sa compensati putin gustul relativ dulce al morcovului.
Compozitia se amesteca foarte bine.
Cascavalul se taie cubulete cu latura de 7-8 milimetri. Nu le taiati prea mari, pentru ca daca veti avea prea mult cascaval, chiftelele se vor desface si cascavalul se va topi.

Se formeaza chiftelele ca niste bile de marimea unei nuci mari, avand in mijlocul bilei cate un cubulet de cascaval. Chiftelele trebuie sa fie stranse bine, altfel cascavalul se va scurge si chiftelele se vor desface. Folositi un castronel cu apa rece in care va umeziti mana atunci cand formati si strangeti chiftelele.
Chiftelele se pot praji in tigaie in ulei incins, daca se tavalesc putin prin faina in prealabil.
Eu am preferat insa sa le dau la cuptor. Se pune hartie de copt pe o tava si se aseaza chiftelele pe ea. Astfel, chiar daca dureaza mai mult la cuptor pana se fac, grasimea in exces din chiftele se elimina, si nu folositi deloc prajeala. Deci, veti manca mai sanatos La cuptor chiftelele vor fi avea o crusta mai crocanta, datorita eliminarii grasimii din carne.

Chiftelele umplute cu cascaval se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40-45 de minute. Cand sunt rumenite bine, sunt gata. Se scot, se lasa la racit, apoi se pot servi.
Fiindu-ne pofta si de ceva legume preparate rapid, le-am servit alaturi de legume mexicane calite la tigaie in 3 linguri de ulei de masline si o feliuta de unt, la care am adaugat 4 rosii cherry taiate in jumatate, sare, piper si cateva frunzulite de cimbru proaspat.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Chiftelele umplute cu cascaval se pot servi reci, pe platouri, alaturi de alte aperitive.
Se pot servi calde, cu garnitura de cartofi, piure, legume, orez, fasole, etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Costita cu fasole
Bucataras.RO

Costita cu fasole

O mancare foarte gustoasa.

Costita cu fasole
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce