Chiftelele umplute cu cascaval sunt delicioase, o varianta minunata a clasicei retete de chiftele. Pot fi servite ca si aperitiv sau fel principal de mancare.
Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare, peste care se adauga oul. Cartoful si morcovul se curata, se dau pe razatoarea mare si se adauga peste carne. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca foarte marunt si se adauga si ele in castron. Se adauga un praf sanatos de sare si unul de piper. Nu va zgarciti la sare, pentru ca trebuie sa compensati putin gustul relativ dulce al morcovului.
Compozitia se amesteca foarte bine.
Cascavalul se taie cubulete cu latura de 7-8 milimetri. Nu le taiati prea mari, pentru ca daca veti avea prea mult cascaval, chiftelele se vor desface si cascavalul se va topi.
Se formeaza chiftelele ca niste bile de marimea unei nuci mari, avand in mijlocul bilei cate un cubulet de cascaval. Chiftelele trebuie sa fie stranse bine, altfel cascavalul se va scurge si chiftelele se vor desface. Folositi un castronel cu apa rece in care va umeziti mana atunci cand formati si strangeti chiftelele.
Chiftelele se pot praji in tigaie in ulei incins, daca se tavalesc putin prin faina in prealabil.
Eu am preferat insa sa le dau la cuptor. Se pune hartie de copt pe o tava si se aseaza chiftelele pe ea. Astfel, chiar daca dureaza mai mult la cuptor pana se fac, grasimea in exces din chiftele se elimina, si nu folositi deloc prajeala. Deci, veti manca mai sanatos La cuptor chiftelele vor fi avea o crusta mai crocanta, datorita eliminarii grasimii din carne.
Chiftelele umplute cu cascaval se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 40-45 de minute. Cand sunt rumenite bine, sunt gata. Se scot, se lasa la racit, apoi se pot servi.
Fiindu-ne pofta si de ceva legume preparate rapid, le-am servit alaturi de legume mexicane calite la tigaie in 3 linguri de ulei de masline si o feliuta de unt, la care am adaugat 4 rosii cherry taiate in jumatate, sare, piper si cateva frunzulite de cimbru proaspat.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Chiftelele umplute cu cascaval se pot servi reci, pe platouri, alaturi de alte aperitive.
Se pot servi calde, cu garnitura de cartofi, piure, legume, orez, fasole, etc
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii