Chiftele daneze

Se amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se pune carnea in frigider

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250-250 gr carne tocata de vita si de porc (sau doar 500 gr dintr-un fel)
  • 100 ml faina
  • 200-300 ml de lichide: apa
  • lapte sau supa rece
  • 1-2 albus de ou sau 1 ou intreg
  • 1
  • 5 lingurita de sare
  • 5 lingurita de piper
  • 1-2 ceapa taiata marunt
  • unsoare (pentru prajit)

Mod de preparare

Se amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se pune carnea in frigider cca 10 minute. Daca considerati ca este prea tare se mai poate adauga din lichid. Se incalzesc in tigaie 250gr de unsoare. Se pune o lingurita in ea. Cu aceasta lingurita se formeaza cate o chiftea alungita. Se pune tigaia inapoi pe foc, dupa ce se pun chiftelele in ea si se lasa cca 1 minut sa se prajeasca la foc mare. Dupa care se mai tin cca 5 minute sa se inmoaie. Se intorc si se prajesc si pe cealalta parte.

Se mai poate prepara si in felul urmator:

Se adauga la compozitia de mai sus condimente Provence, cuburi de jumatate de ardei verde si jumatate de castravete.

Sau la o alta varianta se pot adauga 2 lingurite de patrunjel tocat marunt, 2 lingurite de salvie sau busuioc, cimbru si 1 catel de usturoi.

Sau alta varianta: cand la ingredientele de baza se amesteca 150-200 gr de morcov taiat marunt sau pastarnac.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia