Budinca de clatite cu carne, branza si cascaval

Pornim cu prepararea aluatului pentru clatite. Se bat ouale cu sare si ulei, se pune faina, se omogenizeaza, se subtiaza cu bere si se coc clatitele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Budinca de clatite cu carne, branza si cascaval

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite:
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 500 ml bere
  • sare
  • ulei
  • Umplutura:
  • 500 g carne tocata
  • 2 ceape mici
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml suc de rosii
  • 2 oua
  • 250 g pesmet
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cateva frunze de salata
  • 500 g cascaval
  • 5 rosii

Mod de preparare

Pornim cu prepararea aluatului pentru clatite. Se bat ouale cu sare si ulei, se pune faina, se omogenizeaza, se subtiaza cu bere si se coc clatitele. Se caleste ceapa, nitel morcov si ceva usturoi. Se pune carnea tocata. Se calesc impreuna, apoi se pune bulion si se lasa sa bolboceasca pana se duce tot sucul. Apoi se lasa la racit. Se unge si se tapeteaza o tava cu faina. Carnea racita se gusta de sare si piper, i se mai da un ou, ceva pesmet si niste verdeata. Pe fiecare foaie de clatita se pune o frunza de salata. Se ruleaza compozitia. Se pun clatitele in tava. Apoi am facut un aluat ca de clatite (ca mai devreme) + cascaval si smantana. Se toarna zeama dupa ce s-au mai pus si ceva felii de rosii.

Se mai rade cascaval si se da la cuptor.
Se orneaza cu verdeata si se taie felii. Reteta Budinca de clatite cu carne, branza si cascaval a fost propusa de BD pe forum culinar.ro

Alte retete cu clatite gasiti aici:

Clatite cu spanac si ricotta,

Clatite cu dovlecei,

Clatite cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Parteneri
Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc
Bucataras.RO

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc Nu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de...

Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce