Barcute de vinete umplute

Am facut vinete umplute. Le-am facut cu carne de pui pt ca mama mea are diabet, dar mai bune sunt cu carne de porc sau vita. Eu asa am papat la cumnata mea si erau bune tare. Nu am avut o reteta, am incercat sa redau ce am papat. Am facut mici greseli, dar data viitoare le voi remedia. Siguuur va fi o data viitoare!

Portii
4
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Barcute de vinete umplute

Ingrediente

  • 4 vinete medii
  • 4 cepe mari
  • 1 piept de pui dezosat si tocat sau 500 gr carne tocata de pui
  • 2 rosii mari
  • condimente dupa gust
  • 100 gr cascaval
  • parmezan sau branza de orice fel

Mod de preparare

Deci am luat vinetele, le-am taiat in doua si am scobit miezul pe care l-am taiat cuburi (munca de chinez batran, data viitoare bag la robot). Am lasat cam 1 cm de miez pe fiecare barcuta. La 4 vinete medii am tocat 4 cepe mari pe care le-am calit. Cand s-a inmuiat ceapa, am pus si miezul de vanata si apoi, dupa ce s-a inmuiat, am adaugat piept de pui tocat si am lasat pana s-a prajit toata umplutura. Am condimentat (fiecare cu ce ii place) si am umplut barcutele de vinete. (Aici am facut o greseala. Data viitoare voi baga la cuptor barcutele pt 10-15 min, ca sa se inmoaie putin miezul ramas.)

Deci, am umplut barcutele, am pus deasupra felii de rosii si apoi am ras cas deasupra (merge mai bine cascaval sau parmezan, dar mami nu are voie). Am copt in cuptorul preincalzit, cam 45 min. Sunt foaarte bune, dar miezul de dedesubt mi-ar fi placut maaai moale. Bune, buneeee!

Optional, cine doreste, poate adauga in umplutura rece si un ou, dar eu nu am pus pt ca mama are consumul limitat de oua!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia