Aspic

1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand lichidul scade la mai pu

Timp pregatire
400 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oase de vitel
  • sorici de porc
  • 4 oua
  • 2 cepe
  • telina
  • morocv
  • 200 ml vin
  • piper boabe
  • frunze dafin
  • tarhon
  • otet de vin
  • 1/2kg carne slaba de vita

Mod de preparare

1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc

Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand lichidul scade la mai putin de jumatate. Atunci se strecoara si se pune din nou la fiert.
Pt. clarificarea aspicului se face in felul urmator:

Intr-o cratita cu smaltul intact se bat cu telul 4 albusuri. Se adauga 100ml apa rece, 2 cepe, o telina, un morcov taiat felii subtiri, 200 ml vin, 10 boabe de piper, 1/2 frunza de dafin, cateva fire de tarhon, o lingura de otet de vin, 1/2kg carne slaba de vita, tocata. Totul se amesteca bine. Peste acest amestec se toarna zeama de oase strecurata si racita pe jumatate, putin cate putin, amestecand neincetat. Se potriveste de sare. Amestecul se pune din nou la fiert la foc foarte mic, pana se coaguleaza albusul. Se incearca taria aspicului prin probarea a catorva picaturi puse pe o farfurie rece. Daca se intaresc imediat zeama este gata.

Daca nu, se continua fierberea. Dupa ce zeama este buna se strecoara, de preferinta prin etamina.

La nevoie aspicul intarit se pune din nou pe foc pt a putea glasa si altceva.

Se foloseste la prepararea aspicului si coniacul, dar daca nu e de buna calitate mai bine sa lipseasca.
La prepararea diverselor specialitati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale
Bucataras.RO

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Tortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce