Vita de vie cu labane este o reteta foarte populara in tarile mediteraneene. Labane este un produs lactat specific tarilor din zona marii mediteraneene si in orientul mijlociu. Pentru reteta aceasta aveti nevoie si de foi de vita de vie murate.
Se cumpara o cutie/borcan cu frunze de vita murate in sare si se pun in apa la desarat schimband apa.
Se stopesc cu zeama de lamaie si se lasa la scurs.
Daca aveti frunze tinere tocmai culese, le fierbeti in apa cu sare pana se inmoaie putin(5-7 minute) .Le stropiti cu zeama de lamaie.
Aveti nevoie de acelasi numar de frunze de vita de vie cate bilute de labane aveti, frunza si biluta.
Labane-le se face cu o seara inainte: iaurtul cel mai acru, la cererea publicului, de 7% grasime de data asta ,se pune la scurs intr-un tifon-minim 8 ore, nu mai mult de 20 de ore. Din pasta rezultata se modeleaza cu mainile umede bilute.
Se intind foile de vita de vie, se aseaza cate o biluta de labane in mijloc, se impacheteaza dand forma de biluta, daca e nevoie se prind cu scobitori.
Se servesc simple sau stropite cu iaurt gras sau smantana.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii