Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Usor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g piure de spanac
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 200 g feta
  • 1 lingura de smantana
  • 2 rosii chery
  • cateva masline negre
  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

1. Se amesteca cu telul galbenusurile cu un praf de sare si uleiul de masline apoi se incorporeaza si piureul de spanac.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in galbenusuri si se adauga faina turnata in ploaie.Se amesteca usor pana la o omogenizare perfecta apoi se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm.Se da la copt cca 20 minute,la foc potrivit apoi se scoate si se aseaza deasupra felii subtiri de mozzarella si se mai baga 5 min.in cuptor.Se scoate blatul din tava ,se lasa sa se raceasca apoi cu un cutitas ascutit se decupeaza un trifoi cu 4 foi,ajutandu-ne de un sablon facut de noi din carton sau plastic.

2 Se freaca branzica feta cu lingura de smantana pana obtinem o crema in care putem adauga dupa gust,cateva fire tocate de marar sau patrunjel.Crema de branza se intinde deasupra blatului rece,se uniformizeaza apoi se presara patrunjel verde tocat fin.Se decoreaza cu jumatati de rosii,decorate cu bucatele de masline,sub forma de buburuze. Se da la rece cca.30 minute inainte de a fi consumata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce