Tort aperitiv mozaic

Tortul aperitiv mozaic este un aperitiv deosebit pe care-l puteti pregati cu succes la orice ocazie de sarbatoare. Este un aperitiv cu gusturi fine, diferit de aperitivele clasice cu care suntem obisnuiti.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort aperitiv mozaic

Ingrediente

  • Este nevoie in primul rand de doua paini feliate : una alba si una neagra. Eu am folosit French Toast.
  • Pentru salata de pui:
  • • 1 / 2 cup crema de branza la temperatura camerei
  • • 1 / 2 cup maioneza
  • • 1 / 4 cup ceapa verde tocata
  • • 1 lingura de suc de lămâie
  • • 1 lingura seminte de mac
  • • 2 1 / 2 cup piept de pui fin tocat
  • • 1 / 3 cup nuca pisata
  • uşor prăjita
  • • sare şi piper
  • Din pacate nu am mai reusit sa le cantaresc ingredientele
  • am folosit setul de cup-uri achizitionate de ceva vreme!
  •  
  • Pentru salata de oua:
  • • 8 oua mari fierte foarte tari
  • cojite
  • • 2 / 3 cup maioneza
  • • 1 / 3 cup de masline verzi tocate fin
  • • 3 linguri ceapa rosie tocata fin
  • • sare şi piper
  •  
  • Pentru pesto de branza:
  • • 1 cup frunze de busuioc (aici am avut o punga de frunze care cantarea 30 gr)
  • • 2 / 3 cup frunze de pătrunjel
  • • 2 catei de usturoi
  • tocat fin
  • • 3 linguri de ulei de măsline
  • • 450 gr crema de branza la temperatura camerei
  • • 2 - 3 linguri de smântână
  •  
  •  

Mod de preparare

Reteta in sine este usor de preparat, cu exceptia unor combinatii de ingrediente destul de inedite pentru noi care consumam in mare doar clasicele retete romanesti mostenite din batrani! Dar am zis ca e momentul sa mai incercam si noutati ca n-o fi foc!

Pentru salata de pui:

Crema de branza se omogenizeaza cu maioneza. Se adauga nuca pisata (a mea a fost mai mult macinata), macul, ceapa verde si sucul de lamaie. La sfarsit se pune si pieptul de pui tocat fin, se amesteca in compozitie si se potriveste de gust cu sare, piper si chiar zeama de lamaie daca mai este nevoie (la mine a fost nevoie cam de inca o lingura de zeama de lamaie). Salata trebuie sa aiba o consistenta mai groasa!


Salata de oua:

Ouale se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu maioneza. Se adauga cepa rosie, maslinele, sare, piper, apoi se regleaza gustul cu sare si piper. Consistenta la fel ca la salata de pui, mai groasa.

 

Pesto de branza:

Frunzele de busuioc, patrunjelul si uleiul se fac pasta in robot sau cu blenderul. Se adauga apoi branza, usturoiul si smantana si se paseaza in continuare pana la o consistenta relativ moale.

Salatele nu se pun la frigider, se lasa la tempertura camerei pana la montarea tortului!

Se incepe montarea! Intr-o forma de tort cu peretii de tasabili se intinde folie alimentara si se imbraca peretii si fundul formei cu paine alba si neagra realizand un model ceva de genul incercarii mele (sau cu mai mult talent).

Am taiat toate marginile painii (coaja), pentru pereti am taiat feliile pe jumatate si le-am pus alternand culorile, pentru fundul formei am taiat feliile in cate trei triunghiuri si am incercat tot o alternare mai mult sau mai putin reusita!
Peste feliile de paine se pune toata salata de pui, pe care o presam bine, apoi continuam cu inca un strat de paine. Urmeaza toata salata de oua si alt strat de paine. Peste stratul de paine continuam cu pestoul de branza din care mai oprim cateva linguri pentru ornare. Inchidem tortul cu paine, imbracam cu folie alimentara si dam la frigider cateva ore.

Dupa vreo 3-4 ore, rasturnam tortul pe un platou cu stratul de jos sa vina in sus si ornam dupa pricepere si imaginatie cu pestoul de branza oprit!

Reteta de Tort aperitiv mozaic a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.


Serviti tortul aperitiv mozaic de la rece. Este perfect pentru mesele de sarbatoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce