Tort aperitiv mozaic

Tortul aperitiv mozaic este un aperitiv deosebit pe care-l puteti pregati cu succes la orice ocazie de sarbatoare. Este un aperitiv cu gusturi fine, diferit de aperitivele clasice cu care suntem obisnuiti.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort aperitiv mozaic

Ingrediente

  • Este nevoie in primul rand de doua paini feliate : una alba si una neagra. Eu am folosit French Toast.
  • Pentru salata de pui:
  • • 1 / 2 cup crema de branza la temperatura camerei
  • • 1 / 2 cup maioneza
  • • 1 / 4 cup ceapa verde tocata
  • • 1 lingura de suc de lămâie
  • • 1 lingura seminte de mac
  • • 2 1 / 2 cup piept de pui fin tocat
  • • 1 / 3 cup nuca pisata
  • uşor prăjita
  • • sare şi piper
  • Din pacate nu am mai reusit sa le cantaresc ingredientele
  • am folosit setul de cup-uri achizitionate de ceva vreme!
  •  
  • Pentru salata de oua:
  • • 8 oua mari fierte foarte tari
  • cojite
  • • 2 / 3 cup maioneza
  • • 1 / 3 cup de masline verzi tocate fin
  • • 3 linguri ceapa rosie tocata fin
  • • sare şi piper
  •  
  • Pentru pesto de branza:
  • • 1 cup frunze de busuioc (aici am avut o punga de frunze care cantarea 30 gr)
  • • 2 / 3 cup frunze de pătrunjel
  • • 2 catei de usturoi
  • tocat fin
  • • 3 linguri de ulei de măsline
  • • 450 gr crema de branza la temperatura camerei
  • • 2 - 3 linguri de smântână
  •  
  •  

Mod de preparare

Reteta in sine este usor de preparat, cu exceptia unor combinatii de ingrediente destul de inedite pentru noi care consumam in mare doar clasicele retete romanesti mostenite din batrani! Dar am zis ca e momentul sa mai incercam si noutati ca n-o fi foc!

Pentru salata de pui:

Crema de branza se omogenizeaza cu maioneza. Se adauga nuca pisata (a mea a fost mai mult macinata), macul, ceapa verde si sucul de lamaie. La sfarsit se pune si pieptul de pui tocat fin, se amesteca in compozitie si se potriveste de gust cu sare, piper si chiar zeama de lamaie daca mai este nevoie (la mine a fost nevoie cam de inca o lingura de zeama de lamaie). Salata trebuie sa aiba o consistenta mai groasa!


Salata de oua:

Ouale se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu maioneza. Se adauga cepa rosie, maslinele, sare, piper, apoi se regleaza gustul cu sare si piper. Consistenta la fel ca la salata de pui, mai groasa.

 

Pesto de branza:

Frunzele de busuioc, patrunjelul si uleiul se fac pasta in robot sau cu blenderul. Se adauga apoi branza, usturoiul si smantana si se paseaza in continuare pana la o consistenta relativ moale.

Salatele nu se pun la frigider, se lasa la tempertura camerei pana la montarea tortului!

Se incepe montarea! Intr-o forma de tort cu peretii de tasabili se intinde folie alimentara si se imbraca peretii si fundul formei cu paine alba si neagra realizand un model ceva de genul incercarii mele (sau cu mai mult talent).

Am taiat toate marginile painii (coaja), pentru pereti am taiat feliile pe jumatate si le-am pus alternand culorile, pentru fundul formei am taiat feliile in cate trei triunghiuri si am incercat tot o alternare mai mult sau mai putin reusita!
Peste feliile de paine se pune toata salata de pui, pe care o presam bine, apoi continuam cu inca un strat de paine. Urmeaza toata salata de oua si alt strat de paine. Peste stratul de paine continuam cu pestoul de branza din care mai oprim cateva linguri pentru ornare. Inchidem tortul cu paine, imbracam cu folie alimentara si dam la frigider cateva ore.

Dupa vreo 3-4 ore, rasturnam tortul pe un platou cu stratul de jos sa vina in sus si ornam dupa pricepere si imaginatie cu pestoul de branza oprit!

Reteta de Tort aperitiv mozaic a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.


Serviti tortul aperitiv mozaic de la rece. Este perfect pentru mesele de sarbatoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia