Astăzi am avut poftă de ceva ușor, cu gust de primăvară. Și având în vedere că iubesc toate tipurile de brânză, am ales să fac o tartă rapidă, care nu necesită mult efort.
Blat - Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare; - Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă; - Acoperiți aluatul în folie alimentară și dați la rece pentru 30 de minute; - După acest interval, modelați aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină, în funcție de forma tăvii în care urmează să coaceți și înțepați-l cu o furculiță; - Dați blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute; Umplutura - Mixați ricotta cu ouăle și cu smântâna pentru gătit; - Adăugați telemeaua mărunțită în prealabil și amestecați bine; - Acum puteți adăuga mărarul tocat, sarea, busuiocul și să mixați din nou, până ce aveți o compoziție omogenă; - Turnați compoziția peste blatul precopt; - La sfârșit adăugați roșiile cherry peste tartă, afundându-le în compoziția de brânză; - Coaceți întreaga tartă la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor la suprafață.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii