Un aperitiv colorat si foarte delicios!
Se prepara blatul, mixand spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se incorporeaza in ele piureul de spanac. Se amesteca albusurile spuma tare cu galbenusurile frecate cu spanac, se adauga si faina si se coace compozitia in tava mai mica in care am pus hartie pentru copt, cca. 15 minute, la foc potrivit. Morcovii baby congelati se fierb in apa cu sare, apoi se mixeaza si se fac piure si se amesteca cu branza de burduf. Se mixeaza pana obtinem o crema omogena. Branza ramasa se mixeaza cu lingura de smantana, apoi se amesteca cu mararul tocat fin. Se desprinde aluatul de pe hartia de copt, se unge deasupra, in strat uniform, cu crema de branza si morcovi, apoi se intinde cu grija cealalta crema cu marar, se ruleaza strans si se da la rece cel putin 2 ore inante de a o taia felii. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii