Rondele de clatite de sfecla cu crema de branza

Rondele de clatite de sfecla cu crema de branza este o reteta de aperitiv festiv, delicios si ingenios, perfect pentru orice petrecere sau sarbatoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rondele de clatite de sfecla cu crema de branza

Ingrediente

  • 250g faina alba
  • 4 sfecle rosii fierte
  • 2 oua
  • 200ml apa minerala
  • o cutie crema de branza cu smananta
  • 2 fire ceapa verde
  • 4 fire marar
  • 2 fire patrunjel
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

In primul rand se prepara clatitele de sfecla rosie.
Cele 4 sfecle rosii trebuie curatate de coaja si fierte, apoi pasate in blender pana devin un piure.
Faina se pune intr-un bol, se adauga ouale si putina sare, se amesteca, se adauga si piure-ul de sfecla si apa minerala, mixand continuu, astfel incat sa obtinem un aluat de consistenta aluatului de clatite.
Se prajesc clatitele pe rand si se lasa deoparte.
Crema de branza cu smantana se pune in blender alaturi de ceapa verde spalata si taiata rondele, marar si patrunjel si se paseaza bine. Se adauga sare sau suc de lamaie dupa gust.

Ardeiul rosu se spala si se taie bastonase. 
Se ia o clatita, se unge bine pe toata suprafata cu crema de branza, se adauga o felie de ardei pe partea din care incepem sa rulam, si se ruleaza bine.
Se repeta procedura pentru toate clatitele, dupa care se dau la frigider.


Rondelele de clatite de sfecla cu crema de branza se scot de la frigider si se taie bucati, servindu-se pe un platou alaturi de alte aperitive festive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia