Quiche Lorraine cu brie este o reteta de tarta cu carne specific frantuzeasca. Pentru aceasta reteta trebuie sa pregatiti mai intai un aluat de tarta.
Faina, untul moale, oul, sarea si apa se pun in robot si se amesteca pana prind consistenta unui aluat, cca 2-3 min.
Se pune aluatul obtinut in folie alimentara si se tine 30 de min la rece. Dupa 30 de min punem aluatul intre 2 folii alimentare sau de copt si intindem o foaie un pic mai mare decat forma de tarta sau forma in care coacem (a mea are diametrul cca 30). Foaia obtinuta o punem in tava, apasam pe margini ca sa prinda forma onduleurile,iar pe deasupra dam cu sucitorul pt a elimina aluatul care ramane in plus pe margini si mai dam 15-20 de min la rece pana se intareste. Intre timp pregatim compozitia: ceapa o curatam,o taiem julienne (fideluta) si o sotam cu un pic de ulei, adaugam baconul si lasam cca 4-5 min la foc iute pana se rumenesc un pic,apoi lasam sa se raceasca.
Jumatate din cascaval il dam pe razatoarea mica,branza o taiem cubulete si le punem intr-un vas impreuna cu ouale amestecate cu laptele, condimentele, ceapa si baconul(racite).
Inainte de a pune aluatul in cuptor il intepam cu furculita si punem deasupra hartie de copt peste care punem fasole boabe sau orez pt a nu se umfla.
Punem aluatul in cuptor cca 15 min la 200 de grade sau pana s-a rumenit un pic pe margini (nu tb sa fie copt decat pe jumatate). Scoatem aluatul dupa 15 min eliminam hartia, reglam cuptorul la 180 de grade, apoi turnam compozitia obtinuta, cascavalul ramas dat pe razatoarea mica deasupra si dam iar la cuptor pt cca 30 de min la 180 de sau pana se rumeneste frumos pe deasupra.
Quiche Lorraine poate fi un mic dejun consistent,un pranz la casoleta sau o cina copioasa. Quiche Lorraine se poate servi atat rece cat si cald, se face foarte usor si sigur va fi placut de toata familia.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retete a la Miki.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii