Quiche cu spanac

Se framanta un aluat din toate ingredientele. Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute. Se spala spanacul se opareste, se scurge de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Quiche cu spanac

Ingrediente

  • Aluat: 250g faina 150g unt 1 ou 2 linguri lapte rece sau apa ½ lingurita sare Umplutura: 1 kg spanac proaspat sau congelat 250g urda 250g branza de capra 4 linguri smantana 5 oua 1 lingura faina 1 ou pentru pus deasupra 2 linguri cascaval ras sau

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele. Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute. Se spala spanacul se opareste, se scurge de apa si se taie marunt. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un bol se adauga branzeturile, smantana si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga galbenusurile si faina, iar la sfarsit albusurile batute bine. Se amesteca usor de jos in sus. Daca este nevoie se mai condimenteaza cu sare. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina. Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. (eu am folosit o forma rotunda de tort) Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc. Puneti mai intai spanacul, apoi crema de branza. Oul se bate si se adauga peste branza, iar la sfarsit adaugati cascavalul ras. Forma se baga in cuptorul preincalzit la 180gC pentru 40-45 de minte. Este gata cand este rumenit frumos.


Se serveste fierbinte cat si rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia