O placinta care merge tare bine la pachet pentru scoala sau birou. 'Ziua Internationala a Deliciilor la Cuptor'
Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se pune drojdia uscata, se amesteca si se lasa timp de 10-15 minute. Se pune apoi sarea, uleiul si laptele caldut putin cate putin, amestecand, pana se poate obtine un aluat bun pentru framantat. Se framanta bine apoi se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Umplutura: Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie felii, iar ciupercile se pun la calit in uleiul incins intr-o tigaie. Se presara putina sare si se mai lasa pana scade apa lasata. Se adauga si ceapa, se calesc impreuna pana ce aceasta din urma se inmoaie apoi se ia de pe foc. Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza (crema telemea si branza pufoasa) apoi se toarna ciupercile cu ceapa, inclusiv uleiul care este in tigaie. Se omogenizeaza. Maslinele verzi se taie feliute. Ardeiul si muschiul se taie cubulete. Patrunjelul se toaca marunt. Toate acestea se adauga peste branza, inclusiv porumbul din conserva, scurs. se omogenizeaza bine, se condimenteaza cu piper si sare, daca mai este cazul. Se bate un ou si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa deoparte. Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, dar cu diametrul mai mare decat tava de tarta in care se va coace placinta. Se unge cu ulei tava, apoi se aseaza foaia de aluat. Se aranjeaza in tava, lasand marginile sa cada. Se decupeaza marginile ramase in forma de triunghiuri. Se toarna umplutura, se niveleaza apoi se acopera cu aluatul de pe margine. Se bate galbenusul cu laptele, apoi se unge placinta pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos si este facuta. Pofta buna sa aveti!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii