Placinta cu spanac, omleta si branza

Pentru ca am gasit spanac proaspat pe piata, am preparat o delicioasa Placinta cu spanac, omleta si branza.Am zis sa mai profit de oferta lui bogata in vitamine.De data aceasta l-am combinat cu branzeturi si ardei capia.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta cu spanac, omleta si branza

Ingrediente

  • marar
  • Pentru aluat(doua rulade micute):
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml lapte
  • 450 g faina
  • sare
  • patrunjel
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • putin parmezan
  • Pentru umplutura:
  • 250 g spanac
  • apa + sare + bicarbonat de sodiu
  • 15-20 g unt
  • 1 ceapa rosie
  • mica
  • oregano
  • busuioc
  • 100 g branza telemea
  • 100 g branza dulce
  • 50 g mascarpone
  • marar
  • 1 ardei capia mare
  • 2 omlete din cate 2 oua

Mod de preparare

Pentru aluat, frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini.Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 30 de minute.

Pentru umplutura, oparim spanacul in apa clocotita cu sare si putin bicarbonat, il scurgem si il tocam marunt.Calim o ceapa mica in putin unt, apoi adaugam spanacul, 2-3 frunze de busuioc, dar si putin oregano, amestecam de cateva ori si il lasam la racit.Dam branza telemea pe razatoare, o amestecam cu branza dulce si mascarponele, dar si cu verdeata tocata marunt. Punem cateva fire de marar si cateva fire de patrunjel, nu exageram.Preparam doua omlete din cate doua oua cu sare si piper. Eu le-am preparat la panini maker, ca am vrut sa iasa dreptunghiulare. Tocam ardeiul capia in cubulete si il amestecam cu branza.Impartim aluatul in doua si intindem pe masa de lucru doua foi de dimensiuni mai mari decat dimensiunile omletei.

Asamblare si coacere placinta cu spanac, omleta si branza.

Peste foile de aluat asezam omletele, apoi spanacul amestecat cu branzeturile, rulam mai intai omletele peste umplutura si apoi aluatul peste omlete, asa incat sa avem aluat doar la exterior.Introducem marginile aluatului, de la capete, in interior, ca sa nu ne iasa umplutura si asezam ruladele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Eu am asezat hartie de copt si intre rulade, pentru a nu se lipi intre ele.Ungem ruladele cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si le coacem pentru 35 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, in prealabil.La final le pudram cu putin parmezan ras.

Le servim calde cu o cana de iaurt sau cu ketchup, asa cum le-au servit ai mei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce