Placinta cipriota cu branza

Placinta cipriota cu branza este absolut delicioasa si merita sa o incercati. Este o reteta de placinta cu branza pe care o puteti pregati ca si aperitiv sau gustare.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Placinta cipriota cu branza

Ingrediente

  • 100 gr.cascaval
  • 100 gr. telemea (am pus feta in loc deci 200 gr.feta)
  • 100 gr. feta
  • 100. gr svaiter
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingurita busuioc
  • 200 gr. faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 3 linguri susan
  • sare
  • ulei pt uns tava
  • si gris pt tapetat tava.

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri...

2. Albusurile se bat cu putina sare pana se intepeneste pe tel...

3. Branzeturile se dau pe razatoare...

4. Apoi galbenusurile se freaca bine cu mixerul adaugand putin cate putin din ulei...

5. Se aduga in ploaie faina amestecata cu drojdia, apoi laptele cald...

6. Se amesteca vartos

7. Se adauga branzeturile si busoiocul...

8. Apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de sus in jos pana se inglobeaza...

9. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu gris...

10. Se presara deasupra susanul si se da la cuptor..

11. Se coace pt 45-50 min la foc mijlociu pana se aureste deasupra... Pofta buna!

Reteta de placinta cipriota cu branza a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro


Serviti placinta cu branza dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia