Placinta aperitiv cu branza

Preincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte. Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de placinta . Se

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g de branza
  • jumate rasa
  • jumate taiata in bucati mici
  • 200 ml smantana
  • 500g aluat fraged
  • 1 kg cartofi fainosi
  • 2 cepe
  • 1 legatura de ceapa verde tocata gros
  • nucsoara
  • 1 praf de soia
  • 1 ou batut

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte.

Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de placinta .

Se intind doua treimi din aluat pe o suprafata presarata cu faina pana devine suficient de mare incat sa acopere toata forma si sa depaseasca marginile.

Asezam un strat de cartfofi peste aluat si se presara cu cateva bucati de branza, felii de ceapa si ceapa verde.

Asezonam cu sare, piper si boia. Mai asezam un strat de cartofi, continuam cu stratul de ceapa si branza apoi turnam jumate din cu branza .

Se repeta operatiunea cu inca doua straturi de cartofi, se apasa usor apoi se toarna deasupra restul de de smantana .

Intindem restul de aluat. Ungem marginile aluatului cu ou apoi asezam aluatul peste cartofi.

Se strang marginile si se taie excesul cu un cutit.. Se unesc, se ung marginile aluatului si se ung iar cu ou.

Se aseaza placinta pe o tava si se da la cuptor 30 minute.
Se serveste direct din forma

Alte placinte

Tarta cu mere

Placinta cu branza

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia