Pentru a prepara pateuri cu branza de oi avem nevoie de untura, faina, oua, branza si condimente. Se amesteca bine 400 g untura cu 300 g faina pana se face o pasta omogena.
Pentru a prepara pateuri cu branza de oi avem nevoie de untura, faina, oua, branza si condimente. Se amesteca bine 400 g untura cu 300 g faina pana se face o pasta omogena, pe care o impartim in trei parti egale. Din 100 g untura, 1,5 l de vin alb, 2 lingurite de sare, o lingurita de zahar, 50 g drojdie, 6 oua intregi si 1,5 – 2 kg faina se formeaza un aluat elastic si bine framantat, apoi facem o foaie din tot aluatul, peste care punem o parte din aluatul cu untura. Impaturim in trei, apoi facem iar o foaie si punem iar o parte din untura; impaturim in trei, iar intindem o foaie si punem ultima untura. Impaturim in trei si lasam sa stea la rece timp de o ora, apoi facem pateuri.
Luam cate o fasie din aluat, intindem foaie potrivit de groasa, o taiem patrate si punem compozitia la marginea foii si rulam, apoi taiem segmente. Din 1,2 kg branza sarata, 300 g branza dulce, 0,5 g piper si 3 oua facem o compozitie pastoasa cu care umplem pateurile. Pateurile cu branza se pot umple cu carne, cabanos, mere sau ciuperci.
Pateurile cu branza de oi se servesc calzi.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii