Pe jumatate de foaie, am presarat parmezanul ras, apoi am acoperit cu cealalta jumatate si presat usor cu sucitorul (ca sa lipeasca branza, se poate
Pe jumatate de foaie, am presarat parmezanul ras, apoi am acoperit cu cealalta jumatate si presat usor cu sucitorul (ca sa lipeasca branza, se poate unge aluatul cu o lingura de lapte/ apa/ou batut).
Am taiat foaia in patrate de 7 cm, apoi am crestat colturile, in diagonala (lasand mijlocul netaiat).
Am obtinut 4 triunghiuri cu varfurile unite in centru, am adus coltul din dreapta, al fiecarui dreptunghi, catre centru, formand in acest fel morisca.
Am presat usor in centru formand o gaura, in care urma sa pun umplutura, insa le-am umplut gata coapte.
Le-am copt la 190 grade C, 8 minute, pana s-au rumenit.
Pe fiecare morisca am pus cate ¼-1/2 lgt. rosii uscate, in ulei tocate marunt.
Pofta buna!
Reteta Moristi cu parmezan si rosii uscate a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete cu foietaj: Foietaj umplut
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii