Umplutura Se amesteca 3 galbenusuri de ou cu 30 g de unt la temperatura camerei, apoi adaugam 1 lingura de smantana, 1/4 de lingurita de sare, 1 albus
Umplutura
Se amesteca 3 galbenusuri de ou cu 30 g de unt la temperatura camerei, apoi adaugam 1 lingura de smantana, 1/4 de lingurita de sare, 1 albus de ou, si aprox. 2/3 din 240 g de cascaval. Crema se framanta bine si se pune deoparte.
Coca
Apoi pregatim o coca din 350 g dec faina, ca in reteta taiteilor fierti. Dintre foile subtiri, intinse pe tabla de intins, una se pastreaza pe masa, si se unge cu 1 ou batut , apoi adaugam in forma de plasa din patratele , crema, impartita in mod egal. Sa fim atenti ca intre gramajoarele de crema sa fie aprox. 2 cm, astfel incat, la invelirea lor, sa nu se intrepatrunda.
Apoi punem deasupra cealalta foaie invelita pe sucitor. Apasam cu mana in jurul gramajoarelor de crema, astfel incat cele 2 foi sa se lipeasca bine, apoi, foile umplute se taie cu taietoryl de coltunasi in patratele egale.
Apasarea se incepe larandurile din mijloc, astfel incat sa scoatem aerul dintre foi. Daca ramane o punga de aer intre foi se scoate afara intrucat , daca foile nu se lipesc etans, crema curge afara. Nu poate ramane aer si pentru ca in timpul prepararii termice, se dilata si chiar si foile lipite etans se pot desface.
La sfarsit, sa fierbem posetutele in apa clocotita cu sare si ulei, si dupa clatire cu apa calda, le scoatem din apa si le asezam peste 30 g de unt topit.
Timpul de fierbere este aprox. de 15 minute, pentru a obtine o marire datorata dilatarii cremei.
Coltunasii fierti nu se strecoara ci se trage vasul de pe foc si turnam apa de ea sa nu se sparga coltunasii.
In cazul folosirii sculei de presat foia trebuie sa aiba o grosime de minim 1,5 mm.
Coltunasii se servesc calzi,dati prin unt topit. Inainte de servire se stropesc cu smantana incalzita si adaugam restul de cascaval razuit. Se tine la frigider.
Alte retete recomandate
Prajitura cu visine
Placinta cu branza
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii