Chiftelute din nuci, alune si migdale

Chiftelute din nuci, alune si migdale ar parea la prima vedere un desert :), dar nu-i :). Este o reteta de aperitiv defapt, un aperitiv deosebit, chiftelute fara carne :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Chiftelute din nuci, alune si migdale

Ingrediente

  • 60 g alune padure
  • 60 g nuci
  • 60 g migdale
  • 85 g pesmet
  • 115 g cascaval (afumat)
  • 1 ou
  • 7 lg lapte
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • 1 lgt boia ardei
  • 1 ardei rosu (copt)
  • sare dupa gust
  • putin piper (optional)

Mod de preparare

Se pun in vasul robotului cu lama S alunele de padure, nucile si migdalele. Se mixeaza la viteza mare pana toate s-au maruntit. Apoi se adauga ceapa si ardeiul. Eu am folosit ardei copt. Se mai mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.
Se scoate aceasta compozitie intr-un bol si se adauga peste celelalte ingrediente (cascavalul se da inainte pe razatoarea mica).
Amestecam totul pana obtinem o pasta omogena.
Cantitatea de lapte poate varia, intre 5-8 linguri, in functie de compozitie. Daca vi se pare mai uscata mai adaugati putin lapte.
Compozitia finala trebuie sa fie moale dar ferma, astfel incat sa se poata lucra usor cu ea.
Se ia din compozitie cu o lingurita, se formeaza cu mainile chiftelute rotunde si se aseaza in tava, pe hartie de copt.
Dupa 8-10 chiftelute formate, e indicat sa va spalati mainile, ca sa lucrati mai usor.
Se dau chiftelutele la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, pana sunt rumenite.

Cu ajutorul functiilor"REHEAT" si "KEEP WARM" se pot pastra chiftelele calde sau se pot incalzi daca vrem sa le servim a doua zi.


Le servim reci ca si aperitiv, sau calde langa o garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia