Bruschetele cu crema de branza si somon afumat sunt niste aperitive care se fac foarte usor si care pot si servite atat la mesele festive, cat si musafirilor care se anunta in ultima clipa.
Se taie bagheta de paine in felii subtiri, maxim 1 cm. Daca doriti sa faceti bruschetele mai crocante, stropiti feliile cu putin ulei de masline si le puneti intr-o tava la cuptor 5-10 minute la foc mediu, pana se ingalbenesc putin. Noi nu le-am dorit crocante, deci am sarit pasul asta.
Pe fiecare felie se unge crema de branza, apoi se aseaza o frunza de busuioc, iar peste aceasta se pune o felie de somon afumat. Se pot aseza in diferite forme, fiecare cum doreste. Noi le-am pus simplu una peste alta, pentru ca eram putin pe fuga, mai gateam vreo 5 feluri de mancare.
Daca este necesar, se presara putina sare peste bruschete, dar aveti grija la crema de branza sa nu fie destul de sarata, si la fel si somonul, in functie de care cumparati.
Sursa aceste retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Bruschetele cu crema de branza si somon afumat se servesc pe platou cu masline ca decor.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii