Briose cu cascaval Sofia si sunca

Aperitive absolut delicioase ce le poti servi si de Craciun! Briosele cu sunca si cascaval Sofia sunt hranitoare si foarte usor de preparat. Pot fi servite atat ca si gustari simple si rapide intre mese sau ca si aperitive.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose cu cascaval Sofia si sunca

Ingrediente

  • 200g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 g cascaval
  • 100g sunca
  • 1 legatura ceapa verde
  • lingurita de patrunjel tocat
  • lingurita de semnite de floarea soarelui

Mod de preparare

Aperitive absolut delicioase ce le poti servi si de Craciun! Briosele cu sunca si cascaval Sofia sunt hranitoare si foarte usor de preparat.

Tot ce trebuie sa faci e sa bati ouale bine, impreuna cu laptele si uleiul. Adaugi mai apoi sunca taiata fasii, cascavalul taiat cuburi, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul.

Separat amesteci faina cu praful de copt si  torni peste compozitia lichida, amestecand usor si cu grija sa nu se formeze cocoloase.

Asezi formele unse cu un strop de ulei pe tava rece tapetata cu hartie de copt si le umpli de 3 sferturi, ca sa ramana loc sa creasca frumos.

Presari abundent seminte de floarea soarelui peste briose si le pui la cuptor pentru 35 - 40 de minute.

Cand s-au rumenit bine le scoti, le lasi putin sa se racoreasca si sunt numai bune de  servit invitatilor !

Pofta buna!


Briosele cu cascaval Sofia si sunca se servesc caldute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de zahar ars
1
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
2
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Sos „Robert"
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita