Aperitiv festiv cu mamaliga si pesto

Aperitivul cu mamaliga si pesto este o reteta de aperitiv foarte delicios si usor de preparat. Reteta simpla are la baza banala mamaliga, dar e transformata in ceva aspectuos si delicios.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv festiv cu mamaliga si pesto

Ingrediente

  • 400g faina de malai
  • sos pesto
  • 200g parmezan
  • sare
  • piper
  • 1 cub unt

Mod de preparare

Acest aperitiv se prepara incredibil de usor, este foarte aspectuos, iar de cat de delicios este nici nu incape vorba.

In primul rand preparam mamaliga: punem 1 litru de apa cu sare pe foc la fier. Cand incepe sa fiarba turnam in ploaie faina de malai, amestecand incontinuu. Dupa ce am terminat de adaugat toata faina de malai, dam focul la mic si mai amestecam timp de 10 minute, pana cand mamaliga incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.

O luam de pe foc, adaugam cubul de unt si 100g parmezan si mai amestecam. Ungem o tava potrivita pentru cuptor cu putin ulei de masline si turnam aici mamaliga intr-un strat nu foarte gros. O dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.

Intre timp pregatim sosul pesto dupa indicatiile din reteta.

Dupa ce scoatem mamaliga din cuptor, o lasam sa se raceasca dupa care o decupam in ce forma preferati cu ajutorul formelor pentru fursecuri. Punem deasupra fiecarei bucati de mamaliga o lingurita de sos pesto si razuim parmezan.


Aperitivele cu mamaliga si sos pesto se servesc calde. Inainte de a fi servite se dau putin la cuptor sa se incalzeasca, cat se topeste putin parmezanul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia