Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

Ingrediente

  • Ingrediente Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
  • Pentru sosul bechamel cu gorgonzola:
  • 60 g unt
  • 60 g făină Sare și piper
  • 500 ml lapte
  • 150 g gorgonzola dulce (dolce)
  • Pentru aperitiv:
  • 6-7 felii de pâine (pentru o tavă de 15/20 cm)
  • 4 roșii mari
  • 20 g măsline
  • 2-3 fire de cimbru proaspăt
  • Busuioc proaspăt

Mod de preparare

Cum se prepara Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Începeți prepararea sosului bechamel: Într-o cratiță, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina și amestecați continuu timp de 1-2 minute până când obțineți o pastă omogenă.

Treptat, adăugați laptele cald, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați gătirea și amestecarea până când sosul se îngroașă și devine cremos. Condimentați cu sare și piper după gust.

Adăugați gorgonzola în sosul bechamel și amestecați până când se topește complet și se încorporează în sos. Lăsați sosul deoparte.

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tăiați roșiile în felii și feliați măslinele. Așezați feliile de pâine într-o tavă de copt in care am pus un strat generos de sos bechamel, acoperind întreaga suprafață. Alternati feliile de paine cu felii de rosii. Turnați sosul bechamel cu gorgonzola peste feliile de pâine, asigurându-vă că sunt bine acoperite.

Presărați măslinele deasupra. Presărați cimbrul proaspăt tocat și busuiocul proaspăt pe deasupra. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute sau până când aperitivul este bine rumenit și crocant. Lăsați să se răcească puțin înainte de a servi.

Poftă bună!

Sursa reteta: https://www.gorgonzola.com/ricette/torta-di-pane-al-forno-con-gorgonzola-dop/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce