Castraveţi bulgăreşti reţetă Castravetii murati in otet pentru iarna sunt absolut deliciosi! Crocanti, aromati, castravetii murati sunt rontaiala perfecta langa o friptura dar si potriviti pe platoul cu aperitive.
Apa este cea care se pune la otetul de 9 grade pentru a-l transforma in otet de 3 grade. Deci:
1l otet de 9 grade +2l. apa =3 l . otet de 3 grade.
Toate ingredientele se fierb in clocote cateva minute si apoi se toarna cu un polonic cu grija in borcan peste castraveti sau gogosari. Borcanul este bine sa fie pus intr-o cratitza larga de metal, sau sa fie pus pe lama unui cutzit lat.
===Pentru castravetzi este recomandabil sa stea cateva ceasuri in apa, apoi stersi bine si taiata partea de la coditza. Eu pun printre ei si catzei de usturoi taiatzi in lungime. Vor sta mai bine.
==Gogosarii se spala, se sterg cu o carpa curata. Daca se pun intregi se-ntzeapa fiecare in 2-3 locuri cu un ac gros, pentru a patrunde otzetul in interior.
Borcanele se acopera definitiv a doua zi, dupa ce se controleaza nivelul otzetului. Daca mai trebuie se mai adauga pentru ca legumele sa fie bine acoperite cu otzet. Apoi se leaga cu celofan sau se pone capac cu filet.
Eu fac de ani de zile astfel si muraturile tin si 2 ani.
Reteta de castraveti murati in otet pentru iarna a fost propusa de Higeia pe forum culinar.
Serviti castravetii murati in otet pentru iarna oricand va e pofta :).
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii