Gogosari umpluti cu struguri in otet

Gogosari umpluti cu struguri in otet este o reteta de muraturi asortate grozava pentru iarna. Pentru aceasta reteta de muraturi trebuie sa folositi 1,5 kg gogosari.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gogosari umpluti cu struguri in otet

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg gogosari
  • 500g de struguri negri mari
  • dulci
  • 1l otet de 9 grade
  • 2 l apa
  • 250 g zahar
  • 3 linguri sare
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • 2 radacini hrean
  • 1 morcov
  • cateva buchetele de conopida pentru a umple golurile din borcan
  • borcan de 5 l

Mod de preparare

Gogosari umpluti cu struguri in otet este o reteta de muraturi asortate grozava pentru iarna. Se spala gogosarii si se curata de seminte.Se pune otetul cu apa la fiert, se adauga zaharul, sarea si mirodeniile. Se oparesc 2 min gogosarii, se scurg si se lasa putin sa se raceasca.
Se umplu pana la refuz cu boabele de struguri, se pune cate o rondela de morcov la gura gogosarului si apoi se aseaza cu grija in borcan. In goluri se pun buchetele de conopida oparita in aceeasi compozitie si hreanul curatat si taiat in lung. Dupa asezarea gogosarilor in borcane se toarna compozitia cu otet fierbinte pana la gura borcanului. Borcanul se aseaza pe o bucata de tabla, ca sa nu se crape cand turnam compozitia fierbinte. Se inchide ermetic cu un capac si se da in camara.


Gogosari umpluti cu struguri in otet se serveste ca si acritura la orice fel de mancare, mai ales la fripturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Tarta cu carne tocata si legume
Bucataras.RO

Tarta cu carne tocata si legume

aluaturi de casa

Tarta cu carne tocata si legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide